Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Berghotel Amersfoort is een klassiek chalet-vormig hotel en zij wordt al een dagje ouder. Met leeftijd komt wijsheid en ook de oude dame gaat mee met de tijd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een keuze die bewust gemaakt wordt, ook op de Berg. Het Bergteam is zeer bewogen met de klimaatproblemen die zich voordoen. De combinatie van een groot team, van maar liefst 45 medewerkers, en een hotel op leeftijd, maakt dat wij stap voor stap geleidelijk veranderingen maken. Hoe wij dat doen? Team Green Key vertelt graag over hun missie voor het hotel.

MVO-Verklaring

Hygiëne

In het Berghotel waarborgen wij de hygiëne van onze medewerkers en onze gasten. Dat doen wij als volgt:
– Het Bergteam werkt volgens de regels van het HACCP
– Iedere afdeling is voorzien van ECOLAB Skinman Soft Protect
– De housekeeping schenkt extra aandacht aan het reinigen en desinfecteren van handcontactpunten
– Onze keuken is NVRL gecertificeerd
– De benodigde medewerkers hebben een allergenen certificaat
– Iedere a

U kunt ook uw steentje bijdragen aan een schoon en hygiënisch verblijf bij Berghotel Amersfoort! Zo helpt u mee:
– Was uw handen regelmatig
– Vermijd nauw contact met personen die koorts hebben
– Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes

Ralf Noordam – Technische Dienst

Ralf houdt zich bezig met de praktische en technische zaken op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft Ralf alle kranen en douches in het hotel voorzien van een water besparend ventiel. Uit de kranen komt maximaal 4 liter water per minuut en uit de douches maximaal 8 liter per minuut. Zo houden we controle over het watergebruik en wordt er geen onnodig water verspilt.

Bert Claessen – Servicemedewerker Banqueting

Wanneer er een vergadering bij ons plaatsvindt wordt er vaak een arrangement geboekt. Tijdens de vergadering kan er onbeperkt koffie, thee en water genuttigd worden. Sinds 1 september staat er een koffiemachine in de lobby, met keuze uit alle soorten koffie en thee. Deze machine is vervangend voor de kannen koffie en thee die voorheen in de zaal geplaatst werden. Ook staan er in de lobby nu flessen die gevuld kunnen worden met plat of bruisend water, met limonade of met fruit- en groentewater. De standaard flessen water uit de zaal zijn daarom niet meer nodig. De reden dat deze verandering heeft plaatsgevonden, is omdat er op deze manier geen koffie, thee en water wordt weggegooid. Daarbij biedt de koffiemachine kwalitatief betere koffie en kunt u kiezen uit koffie, cappuccino, latte macchiato, espresso, dubbele espresso, koffie verkeerd en thee. Uiteraard zijn de theesmaken van Teastreet nog altijd aanwezig. Ook kan uw gastheer beter zicht houden op de voorraad en de temperatuur van het water. In de lobby vind u in de middag bouillons met dips voor de groentechips. De bouillons en dips worden bereid met geredde groentes. De resten van groentes die niet voor lunch- of dinergerechten worden gebruikt, hebben nog wel smaak en kwaliteit. Deze worden bij ons dan ook niet weggegooid, maar worden gebruikt in bijvoorbeeld bouillons.

Gerrit van Asselt – Sous-Chef

De keuken van het Berghotel is actief bezig met samenwerkingen met lokale ondernemers. Zo is er een hele gave samenwerking gestart met EcoFields. Boer Teun houdt hier kalveren en verzorgt biologisch rundvlees voor het Berghotel. EcoFields heeft het drie-sterren Beter Leven keurmerk. Dit houdt in dat de kalveren daglicht, ruimte en voeding van kwaliteit krijgen, én dat ze minimaal drie maanden antibiotica-vrij zijn voor de slacht. Al ons rundvlees is van deze eco-boerderij afkomstig. Zo bieden wij onze gasten gegarandeerd eerlijk vlees!

Housekeeping

Het hotel wordt meerdere malen per dag van begin tot eind schoongemaakt. Hier zijn veel reinigingsmiddelen voor nodig. Daarom gebruiken wij alleen reinigingsmiddelen met het EU Eco Label. Dit label staat op schoonmaakmiddelen die vrij zijn van schadelijke stoffen, niet giftig zijn voor waterorganismen en natuurlijk net zo goed schoonmaken als producten zonder dit label. Ook zijn er milieueisen voor de verpakkingen van de reinigingsmiddelen. Zo zijn de spuitbussen vrij van drijfgassen en wordt er niet meer verpakkingsmateriaal gebruikt dan noodzakelijk.