De 7 huisspecials

van Brasserie Berghotel

In 1880 werd op het hoogste punt van de Amersfoortse Berg een kuuroord gebouwd. In 1903 werd dit kuuroord omgetoverd tot het Berghotel. De stenen die toen 140 jaar geleden gelegd zijn, kent u nu als Brasserie Berghotel. Om de tradities getrouw te zijn, onze specials eer aan te doen en de service en producten waar wij het meest trots op zijn samen te voegen, zijn de 7 huisspecials van Brasserie Berghotel ontstaan. Dit zijn de 7 huisspecials die ons kenmerken:

Schuif aan Maandag • › Appelgebak DinsdagSteak Tartaar WoensdagVangst van de DonderdagHigh Beer VrijdagAfternoon Tea ZaterdagWijn op Zondag

Schuif aan Maandag is de eerste van onze 7 huisspecials. Brasserie Berghotel is voor velen een plek om thuis te komen. De klassieke gastvrijheid die het Bergteam waarborgt sinds 1903 maakt onze brasserie een warme huiskamer, een tweede thuis. Iedere maandag kunt u bij ons thuis aanschuiven en mee eten met ‘wat de pot schaft’. Of u nu net uit een vergadering komt en de file wil vermijden, in de buurt woont en zin heeft om nieuwe mensen te ontmoeten of gewoon wil genieten van een Hollandse maaltijd in uw tweede huiskamer: iedereen is welkom.

› Schuif aan Maandag 

Jaren geleden ontstond er in het Bergteam een meningsverschil. Iedereen was van mening dat zijn of haar oma de lekkerste appelgebak ter wereld maakte. Toen ontstond er een schitterend idee! De recepten van alle oma’s van het Bergteam werden naast elkaar gelegd. Er werd een proefwedstrijd gehouden en iedere deelnemer moest het beste ingrediënt per appelgebak opschrijven. Al die beste ingrediënten zijn samengevoegd en er werd een nieuw recept geboren. Dit is met recht het lekkerste appelgebak ter wereld!

› Appelgebak Dinsdag

Steak tartaar is een eeuwenoud gerecht met een klassiek recept dat altijd haar kracht behoud. Voor wie het nog nooit geproefd heeft zal het even wennen zijn. Steak tartaar heeft als basis fijngehakt rundvlees en wordt rauw geserveerd met een rauwe eierdooier. Het gehakt wordt met een unieke saus bereidt en is daarmee een zeer smaakvolle klassieker. Omdat wij zo gelukkig worden van dit recept, bieden wij u op woensdag een speciale prijs aan én delen wij het recept met u!

› Steak Tartaar Woensdag 

De Vangst van de Donderdag spreekt aardig voor zich: iedere donderdag serveren wij de vangst van de dag. Die halen wij iedere donderdag vers op bij de lokale visboer, kwaliteit gegarandeerd. Vis heeft essentiële voedingswaarden, goed voor lichaam en geest. Daarbij is echt verse vis uitermate smaakvol! Onze chef laat zijn creativiteit er op los wanneer de vangst van de dag bekend is. Zo geniet u op de donderdag van een uniek gerecht met heerlijke verse vis!

› Vangst van de Donderdag 

High Beer Vrijdag – tijd voor een borrel in stijl op het hoogste punt van Amersfoort, met de lekkerste borrelplank van Amersfoort. Onze borrelplank is gevuld met de lekkerste hapjes, allemaal in perfecte harmonie. Het ‘Bergplateau’, zoals wij hem noemen, bestaat onder andere uit een assortiment kaas, worst, wordt geserveerd met de lekkerste lokale speciaalbieren van Brouwerij ’t Mirakel.

› High Beer Vrijdag 

Iedere zaterdag staat bij ons in het teken van de Afternoon Tea. De klassieke High Tea is een special die al voor de oorlog werd genoten op de Amersfoortse Berg. In de theetuin van het Bergpaviljoen genoot men van een klassieke High Tea. Vandaag de dag is de High Tea nog net zo, al dan niet meer gewaardeerd en om die reden hebben wij de zaterdag gewijd aan de Afternoon Tea. Geniet van drie gangen klassieke High Tea versnaperingen in een sfeervolle omgeving, uiteraard met zoveel thee als u wenst.

› Afternoon Tea Zaterdag

Of zondag voor u nou het begin of het einde van de week is, een glas wijn is de perfecte manier om de zondag te vieren. Onze wijnen worden zorgvuldig uitgezocht. Onze favoriet is natuurlijk onze huiswijn. Wij zijn er van overtuigd dat deze voor ieder wat wils bevat. Iedere zondag geven wij onze huiswijn aan u cadeau bij uw lunch of diner. U bent tenslotte in uw tweede thuis, daarom krijgt u onze lievelingswijn van het huis!

› Wijn op Zondag