Corona Update

Beste gasten, klanten en bezoekers,

Het jaar 2020 heeft een bijzondere wending gekregen. Vanaf 9 maart tot heden houden wij u op de hoogte op deze pagina. Onder de laatst genoemde datum worden de huidige maatregelen beschreven tot nader order. Indien u vragen heeft over ons beleid en de getroffen maatregelen moedigen wij u aan om onze Hygienics pagina’s te bekijken. Indien u specifieke vragen heeft over uw reservering kunt u contact met ons opnemen. Wij danken u hartelijk voor uw begrip en medeleven en wensen u bovenal gezondheid toe in deze tijd.

Met hartelijke groet,

Mariska Lourens en Mark van Rooijen, Directie Berghotel Amersfoort.

Hotel Hygienics
Meeting Hygienics

13-10-2020

Tijdens de persconferentie van 13 oktober is besloten dat hotels open mogen blijven en hotelgasten nog gebruik mogen maken van de brasserie. Echter is voor gasten die geen hotelkamer hebben geboekt vanaf 14 oktober onze brasserie en bar gesloten voor ten minste 4 weken. Daarom bieden wij vanaf vandaag onze bezorgservice en afhaalservice weer actief aan en willen wij u vragen om een cadeaubon aan te schaffen die u in betere tijden weer bij ons mag inleveren. Samen staan we sterk šŸ’›

28-09-2020

Per dinsdag 29 september zullen de maatregelen worden aangescherpt. Dit betekend dat ook wij bij het Berghotel de landelijke maatregelen dienen te volgen. Deze maatregelen zijn vanaf 29 september 18:00 uur van kracht. Uiteraard blijft gelden dat iedere medewerker, gast en bezoeker volledig klachtenvrij dient te zijn. Iedere gast die plaatsneemt op ons terras, in de brasserie, het restaurant en de bar dient zich te registreren met naam en telefoonnummer. Reserveren voor lunch of diner is verplicht. De volgende maximum aantal gasten zijn door de overheid bepaald:

 • Brasserie 30 personen
 • Restaurant 30 personen
  Ook bekend als de Van Campenzaal, ontbijtruimte en Jacobs Tearoom
 • In alle gevallen geldt de maximum van 4 personen per tafel
  Een groter gezelschap wordt over tafels verdeeld, Ć³Ć³k bij reeds bestaande reserveringen
 • Per vergaderruimte 30 personen
  Uw bijeenkomst met meer personen verzorgen wij graag via een live-stream met onze Hybrid Meetings

Let op: bezoekers voor de brasserie of bar mogen tot uiterlijk 21:00 uur arriveren en dienen uiterlijk om 22:00 uur het hotel te verlaten.

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip.

01-07-2020

Per 1 juli gaat wederom de versoepeling van de maatregelen in. Dit betekend dat wij vanaf 1 juli 2020 weer onbeperkt gasten mogen ontvangen, mits de 1,5 meter tussen tafels gegarandeerd kan worden en daarmee alle veiligheidsmaatregelen van dien. Voor informatie over onze huisgewoontes en protocollen verwijzen wij u graag door naar de Hotel Hygienics en Meeting Hygienics. Daar wordt beschreven wat u van ons kunt verwachten met betrekking tot veiligheid en hygiƫne.

19-05-2020

YES! Vrolijk nieuws tijdens de persconferentie. “Ik wil benadrukken dat we de ruimte met elkaar hebben verdiend. Versoepeling van de maatregelen maakt het nog belangrijker dat we ons aan de regels houden.ā€ – aldus Mark Rutte. Op 1 juni 2020 vanaf 12:00 uur openen wij onze brasserie en ons terras feestelijk met bubbels voor onze eerste 30 gasten. Ook kunnen bijeenkomsten tot 30 personen per 1 juni op 1,5 meter afstand plaatsvinden. Het Bergteam is ontzettend blij dat wij u weer mogen verwelkomen in de warmste huiskamer van Amersfoort, graag tot snel! ā¤

06-05-2020

Hoera! Goed nieuws tijdens de persconferentie van 6 mei 2020. Per 1 juni openen wij onze brasserie en terras voor iedereen die in goede gezondheid is. Onze Hotel Hygienics beschrijven hoe wij omgaan met de maatregelen. Indien u hier vragen over hebt kunt u contact met ons opnemen. Vraag dan naar een Hygienics Manager, die kan u van alle juiste informatie voorzien.

01-05-2020

Het Bergteam is blij te mogen vermelden dat de brasserie en het terras van Amersfoort per 1 mei weer geopend mag worden voor hotelgasten. Iedereen mag tijdens het verblijf het bestelde ontbijt, lunch en diner op 1,5 meter afstand nuttigen in onze brasserie of op het terras. Hierbij dragen wij samen met de gast zorg voor het naleven van alle maatregelen vanuit het RIVM. Uiteraard kunt u ook nog gebruik maken van onze kosteloze roomservice.

ā€œHet Bergteam gebruikt bij het bereiden en serveren van eten te allen tijde handschoenen. Het serveren gebeurt op afstand. De bestelling wordt op een tafel of kar neergezet en uw gastheer of gastvrouw geeft u de ruimte om de bestelling zelf naar uw tafel te brengen. Zo vermijden we direct contact en kunt u onbezorgd genieten van uw culinaire verrassing.ā€ ā€“ Mariska Lourens en Mark van Rooijen, Directie Berghotel Amersfoort.

21-04-2020

Het coronavirus heeft een grote impact op ons land. Om de druk op de zorg draagbaar te houden heeft de overheid besloten de maatregelen door te trekken tot 20 mei. Verwacht en zeer begrijpelijk, maar toch erg onzeker. Wij missen u ontzettend en hebben alle tijd die over was benut om een plan op te stellen, voor wanneer wij onze brasserie- en vergaderdeuren weer mogen openen. Het plan genaamd Hotel HygienicsĀ ā€“ 7 maatregelen voor een veilige en hygiĆ«nische omgeving. Wij hopen uw vertrouwen te hebben, dat wanneer Mark Rutte aankondigt dat wij weer open mogen gaan, ons hotel er klaar voor is.

31-03-2020

Wij begrijpen dat er naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 31 maart veel vragen zijn over uw (toekomstige) reservering bij het Berghotel. Dit kan zowel het bijeenkomen van mensen in een besloten omgeving zoals vergaderingen, trainingen en congressen betekenen, maar ook uw weekend weg of uw huwelijksfeest.

De Rijksoverheid communiceert dat voor evenementen met een vergunnings- of meldplicht geldt dat zij tot 1 juni zijn verboden. Alle niet vergunningplichtige bijeenkomsten (tot 30 personen) mogen plaatsvinden indien er 1,5 meter afstand tussen ieder persoon wordt bewaard en alle maatregelen veilig en nauwkeurig worden opgevolgd. Dit geldt ook voor overnachtingen. Onze brasserie blijft tot ten minste 28 april gesloten. Hierdoor kunnen wij tot die tijd enkel roomservice en thuisbezorging faciliteren. Voor de volledige uitleg vanuit de Rijksoverheid, klik hier.

Wij volgen de informatie en richtlijnen vanuit de Rijksoverheid op de voet en informeren u verder na de volgende persconferentie

We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid in deze onwerkelijke tijden.
Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via 033-422 4222 of welkom@bestwesternamersfoort.nl

26-03-2020

Wij begrijpen dat er naar aanleiding van de persconferentie van maandag 23 maart veel onduidelijkheid heerst over het bijeenkomen van mensen in een besloten omgeving zoals vergaderingen, trainingen en congressen.
De Rijksoverheid communiceert dat voor evenementen met een vergunnings- of meldplicht geldt dat zij tot 1 juni zijn verboden. Alle niet vergunningplichtige bijeenkomsten (ongeacht het aantal personen), dus ook de bijeenkomsten die plaatsvinden in Berghotel Amersfoort, zijn niet toegestaan tot 6 april. Deze maatregel zal op 31 maart worden heroverwogen. Zie voor de volledige uitleg vanuit de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart en lees voor de volledigheid ook de laatste regel onderaan het artikel.

Vooralsnog hopen wij, uiteraard alleen onder de juiste (veilige) omstandigheden, dan ook vanaf maandag 6 april onze vergaderdeuren weer te mogen openen en uw bijeenkomsten weer te mogen faciliteren. Wij volgen de informatie en richtlijnen vanuit de Rijksoverheid op de voet en informeren u na 31 maart.

We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid in deze onwerkelijke tijden.
Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via 033-422 4222 of welkom@bestwesternamersfoort.nl

15-03-2020

Brasserie tijdelijk gesloten

Helaas zijn wij genoodzaakt om onze brasserie tijdelijk te sluiten wegens de regeringsmaatregelen die wij vanaf 15 maart 2020 tot ten minste 6 april 2020 zijn geacht te hanteren. Het hotel blijft geopend! Hotelgasten kunnen gebruik maken van roomservice wat betreft ontbijt, lunch en diner. Buren van het Berghotel mogen telefonisch stamppot bestellen, dit brengen wij veilig naar hen toe. Verdere buren en buurtbedrijven mogen telefonisch gerechten van onze menukaart bestellen om die vervolgens af te halen. Houdt er rekening mee dat sommige gerechten niet meer beschikbaar zijn. Houdt onze Social Media in de gaten voor updates.

09-03-2020

Preventieve maatregelen

De volgende (desinfectie) middelen zijn op locatie in gebruik:

 • Desinfectiemiddel in openbare ruimtes zoals het restaurant, receptie en liftlanding;
 • Desinfectieflesje en tissuedoos op de voorzitterstafel in alle meeting zalen.
 • Een infrarood- of oorthermometer met kapjes is aanwezig bij de receptie om bij twijfel over verhoging de temperatuur op te meter.

Extra maatregelen rondom schoonmaak worden getroffen:

 • Deurklinken worden regelmatig gedesinfecteerd door de housekeeping;
 • Extra schoonmaakrondes worden uitgevoerd in openbare toiletten en op het buffet;
 • Zoals altijd worden vergadertafels en restauranttafels aan het eind van de bijeenkomst, ontbijt, lunch of diner goed afgenomen met een desinfectie spray en papieren doek.

In verband met voedselveiligheid, worden onderstaande maatregelen getroffen:

 • Bij bereiding van voedsel wordt te allen tijde latex handschoenen gedragen en regelmatig vervangen;
 • Er wordt extra serveerbestek op de koffie/thee-, ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten neergelegd en deze worden regelmatig vervangen;
 • Hele broden worden voorgesneden in de keuken en worden als plakken aangeboden op het buffet (voorzien van tang);

Om onze gasten te voorzien van informatie en tips rondom preventieve maatregelen, communiceren wij het volgende op locatie:

 • Middels onderstaande banner informeren wij gasten in de algemene ruimtes over preventieve maatregelen die zij kunnen volgen;
 • In onze toiletten vragen wij gasten om de deur te openen met behulp van een tissue, doekje of papiertje om fysiek contact met de deur te voorkomen.
 • In onze toiletten bij de wasbakken, geven wij onze gasten tips over het handen wassen.

Persoonlijke hygiƫne medewerkers

Het invoeren en (controleren op) naleven van preventieve maatregelen is onze ondernemersverantwoordelijkheid. Bij verkoudheidsklachten, koorts en/of luchtwegklachten of terugkomst uit en risicogebied (China, Italiƫ, Iran en Zuid-Korea), worden medewerkers verzocht om dit direct te melden bij hun locatiedirecteur, contact op te nemen met hun huisarts en om thuis te blijven.

De volgende persoonlijke hygiƫne maatregelen gelden altijd voor alle medewerkers op onze locatie:

 • Was handen regelmatig en zorgvuldig met zeep (minimaal 10 seconden onder de kraan);
 • Desinfecteer handen na het wassen met desinfectiemiddel;
 • Raak het gezicht zo min mogelijk aan;
 • Hoest en/of nies in de binnenkant van de elleboog met het hoofd naar beneden (niet in de handen);
 • Gebruik bij verkoudheid bent een papieren zakdoek en gooi deze weg in een afgesloten vuilnisbak en was vervolgens de handen;
 • Vermijd een handdruk of ander fysiek contact met gasten, klanten en collegaā€™s;
 • Houd de nagels kortgeknipt bij werk in de bediening of keuken;
 • Doe iedere dag schone kleding aan.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, staan we altijd ter beschikking.

Help ons door een cadeaubon aan te schaffen

Coronavirus (COVID-19)

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiƫnten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In Nederland werd op 27 februari de eerste patiƫnt met het virus gevonden. Ook in andere landen, binnen en buiten Europa, dook het virus eerder al op.

Berghotel Amersfoort heeft een Protocol Coronavirus opgesteld, waarmee we primair onze medewerkers inzicht willen geven en we er alles aan doen, middels preventieve hygiƫnemaatregelen op gebied van persoonlijike hygiƫne(middelen), schoonmaak en voedselbereiding, om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We zijn alert op actuele informatie vanuit het RIVM en GGD en passen hierop het Protocol Coronavirus continu aan. We betrekken onze gasten door de belangrijkste hygiƫnetips te communiceren via banners in de openbare ruimtes.