Schaatsen, sneeuw, warme chocolademelk en andere
leuke kerstachtige activiteiten

Op zoek naar een gezellig uitje deze winter of zoekt u nog iets leuks om rond de feestdagen te doen in Amersfoort? Lees in deze blog de leukste activiteiten in de omgeving van Amersfoort.

Schaatsen op het Eemplein
Deze winter kan er weer geschaatst worden bij het Eemplein in Amersfoort! Voor de zevende keer op rij vindt het winterwonderIJS plaats. De schaatsbaan is maar liefst 600 vierkante meter. Er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals ijshockeycompetitie, curling en liveoptredens. Daarnaast kunnen afspraken gemaakt worden voor mensen met een beperking, zodat zij ook kunnen meegenieten van ijspret en samen een dag te maken om nooit te vergeten.
U kunt van 22 november tot 5 januari schaatsen.

Klein Zwitserland
Het Berghotel wordt omringt door prachtige natuur genaamd Klein Zwitserland. Een ca. 3,5 km lange wandelroute langs de letterlijke hoogtepunten van Amersfoort! Onderweg ziet u niet alleen de natuur maar ook een stukje cultuur van Amersfoort. Echter is het mooiste stukje cultuur het Berghotel zelf, dat in 1903 gebouwd is. Wilt u meer te weten komen over de cultuur van de gezelligste huiskamer van Amersfoort?

HoHoHof Wintermarkt
De wintermarkt wordt op 19, 20 en 21 december gehouden, van 16:00 tot 22:00 uur. Naast leuke kraampjes en prachtige versieringen komt er een liveoptreden van MLDC, de kerstmanrun en een bakesale waarvan de opbrengsten naar de Voedselbank gaan, waardoor iedereen van een zalig kerstfeest kan genieten.

De Warme Winteravonden in DierenPark Amersfoort
Beleef magische avonden tussen de dieren tijdens de Warme Winteravonden (27 t/m 30 december) in DierenPark Amersfoort. Prachtige lichtjes, warme chocolademelk, een sleebaan, livemuziek én allerlei winterse lekkernijen. Het dierenpark is omgetoverd tot een winterwonderparadijs.

Kerst op de berg
Op Eerste Kerstdag serveert het Bergteam een drie- vier- en vijfgangendiner. U kunt reserveren op uw gewenste tijd. Als kers op de taart is dit jaar het nagerecht: Verrassing van chocolade, sinaasappel en munt. Onze chef wilt graag iedereen verrassen tijdens de feestdagen!
Op Tweede Kerstdag verzorgt het Bergteam van 13:00 tot 17:00 uur een kerstbrunch inclusief Live Cooking. Vorig jaar was het Live Cooking buffet erg populair. Daarom is het ook dit jaar weer van de partij! Wilt u uzelf en uw familie culinair laten verassen? Geniet dan van ons bijzonder uitgebreide kerstbuffet.

Bron

  • https://www.winterparadijs-amersfoort.nl/
  • https://www.vvvamersfoort.nl/nl