Geniet met het hele gezin tijdens een vakantie voor jong en oud. Ontdek aangenaam Amersfoort tijdens het varen over de Eem, struinen tussen de stadsmuren, in de wolken vanaf de Onze Lieve Vrouwetoren of door te fietsen in de groene bosrijke heuvels. De keistad is dé plek om een avontuur voor alle leeftijden te beleven. De mooiste natuurgebieden, toffe musea en gezellige winkelstraat zijn voor velen al genoeg om spontaan verliefd op te worden. Wilt u van te voren uw bezoek aan Amersfoort plannen of alvast kijken wat er allemaal mogelijk is? Op deze pagina laat het Bergteam u zien wat de stad uw kids te bieden heeft.

Het Bergteam vind het belangrijk dat écht iedereen zich thuis voelt bij Berghotel Amersfoort. Daarom hebben wij voor de allerkleinsten een aantal toffe kids-specials geregeld. Zo kan jong en oud genieten en ontspannen tijdens een verblijf op de Amersfoortse Berg.

  • Kids check-in | inchecken is een interessante procedure, wat gebeurt er allemaal op die hoge balie? Ralf heeft voor alle kids een speciaal opstapje gebouwd zodat ook zij kunnen meekijken
  • Formulier met kleurplaat | het invullen van gegevens is natuurlijk reuze interessant, maar wel belangrijk. Terwijl u de incheck regelt krijgt ieder kind een eigen formulier met een echte Berghotel kleurplaat! Lever ‘m in  bij de receptie voor een snoepje én maak kans om een leuke prijs te winnen!
  • Pasjeshouder versieren | als de kleurplaat is ingekleurd en ingeleverd is er ook nog een pasjeshouder om te versieren!
  • Schaaktafel | in de lobby staat een tafel die als dam- en schaakbord kan worden gebruiken! De stukken liggen erin, dus er kan direct gespeeld worden.
  • Kinderkaart | lunchen of dineren? Natuurlijk is er ook een speciale kinderkaart! Ook daar is de kleurplaat weer bij, kleuren en smullen maar!
  • Certificaat | is het de eerste hotelovernachting voor jouw kids? Dan krijgen ze een echt certificaat van ons cadeau!
Kinderkaart
DierenPark Amersfoort

Spring als een aap en brul als een leeuw tijdens uw bezoek aan DierenPark Amersfoort. Ga op avontuur en ontdek de meest bijzondere dieren. Leer alles over hoe zij leven en wat ze leuk vinden en kijk mee als ze gevoerd worden! Beleef de wondere wereld van jungle en woestijn in de meest speelse dierentuin van Nederland.

033 – 422 7100
Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum is een uitje voor het hele gezin. Het museum heeft diverse bijzondere facetten die uw bezoek onvergetelijk zullen maken. Bekijk echte vliegtuigen met stoere verhalen. Ga op ontdekking met toffe spellen en interessante weetjes. Kijk de ogen uit in de uitkijktoren en neem een duik in de geschiedenis van Soest. Een ritje maken in de levensgrote tank is de kers op de taart!

085 – 003 6000
Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis is een bijzonder museum waar het leven van Piet Mondriaan wordt tentoongesteld in zijn ouderlijk huis. De inspiratietour begint met zijn werk en vervolgt zich met een levensechte projectie. Bekijk de bijzondere 3D film over de transformatie in zijn werk en aanschouw een paar echte eyecatchers geïnspireerd op zijn werk. Ontdek uw innerlijke kunstenaar en maak uw eigen Mondriaan met lego, stiften, tape of verf. In het Berghotel treft u onze ode aan Mondriaan met onze eigen Mondriaanwand.

033 – 460 0170
Toeristentreintje

Ontdek de historische keistad vanuit het kleurrijke toeristentreintje door de Keilijn te nemen. Een vrolijke tour waar het hele gezin op het gemak kan genieten van de highlights zonder moeie benen te krijgen. U kunt uitstappen bij de verschillende hop-on en hop-off punten en de historische highlights bekijken. Stap op verzoek in bij het station naar halte Koppelpoort. All aboaaaard!

reservering@amersfoort-toeristentreintje.nl
Vierfiets

Bij Vierfiets kunt u de (elektrische) Quattrocycle huren voor een super toffe fietstocht met het hele gezin. Geniet samen van een heerlijk dagje fietsen in Amersfoort en omgeving met dit unieke vervoersmiddel. Ga samen op avontuur door natuurgebied Den Treek, de Soesterduinen of de Eempolder. Ook kunt u samen de Amersfoortse monumenten bezoeken en langs het mooiste terras van de stad: het zonneterras van Berghotel Amersfoort! Reserveer de familiefiets voor 4 personen (plus 3 kinderen tot 6 jaar).

info@vierfiets.nl
Bowling Overhees

Bij Bowling Overhees kunt u gezellig bowlen met de hele familie! Huur een baan en het plezier kan beginnen! Wanneer jullie namen zijn ingevoerd kunnen de hekjes automatisch omhoog voor de allerkleinsten, zo is iedereen in de familie een echte bowling pro! Bij deze bowlingbaan is een restaurant en café aanwezig zodat iedereen kan genieten van een gezellige maaltijd voor een avond vol bowlingplezier!

035 – 5239330